En la vetllada també va estrenar-se el documental “100 anys al vostre costat” sobre la història del centre hospitalari

L’Auditori Enric Granados de Lleida va acollir ahir a la tarda el Concert del Centenari, l’acte final de la commemoració dels 100 anys de l’Hospital Universitari de Santa Maria que va comptar amb un concert de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Una celebració especial i emotiva a la que van assistir prop de 350 persones i en la qual es va projectar el tràiler del documental “100 anys al vostre costat”.

La vetllada estava dedicada a les persones que presten i han prestat servei en aquesta institució hospitalària, reconeixent així la seva contribució significativa al benestar de la societat lleidatana. L’acte va estar conduït per Francesc Abella, psicòleg clínic jubilat, i Javier Galindo, especialista en otorrinolaringologia. La celebració va acabar amb un còctel a l’exterior de l’Auditori. Es va lliurar a tots els assistents un exemplar del llibre de la història de l’hospital “100 anys al vostre costat”, de Josep Ramon Ribé, editat amb motiu de l’efemèride.

El documental

Amb motiu de l’acte de cloenda, ahir també es va estrenar el documental “100 anys al vostre costat”, de Laia Navarra i Lorena Metaute, que repassa en un relat coral el passat, des dels inicis, i el present de l’Hospital Universitari de Santa Maria a través dels personatges que han anat traçant i que protagonitzaran en un futur la seva història. 

La pel·lícula revisa els orígens del centre hospitalari, però també el seu dia a dia en connexió amb l’entorn, la ciutat, la societat lleidatana, la seva missió i els seus valors, juntament amb els reptes de futur que en aquest moment es presenten. El documental es pot veure gratuïtament al canal de Youtube de Gestió de Serveis Sanitaris:

La commemoració del centenari de l’Hospital Universitari de Santa Maria va començar fa més d’un any per reconèixer la història i la trajectòria del centre. Tots els actes i accions dutes a terme en el marc d’aquesta celebració tenen com a objectiu homenatjar a tots i totes les professionals de l’històric i emblemàtic hospital.