Des de fa 16 anys els professionals lleidatans han desenvolupat un model d’atenció urgent al pacient geriàtric que s’ha convertit en un referent a tot l’Estat espanyol

L’Equip d’Urgències de Geriatria de l’Hospital Universitari de Santa Maria ha aconseguit l’acreditació Geriatric Emergency Department Accreditation (GEDA) –promoguda pel Col·legi Americà de Metges d’Emergència, American College of Emergency Physicians (ACEP)– pel seu model d’atenció al pacient geriàtric al servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Només hi ha tres hospitals a l’Estat espanyol amb l’acreditació GEDA.

El reconeixement d’aquest prestigiós organisme internacional permet afirmar que el model d’atenció al pacient geriàtric forma part d’una manera d’organitzar l’atenció de les urgències a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova que té en compte la realitat social, amb models adaptats a les necessitats reals de la població, com és la fragilitat dels ancians, i les possibilitats del sistema de salut.  

Des de fa 16 anys la Unitat Funcional Interdisciplinària Sociosanitària (UFISS) de Geriatria ha desenvolupat un model d’atenció urgent al pacient geriàtric que s’ha convertit en una referència a tot l’Estat. La seva tasca ha aconseguit traslladar una manera diferent d’atendre els pacients geriàtrics per part de tot l’equip assistencial d’Urgències, les 24 hores del dia.