Una sèrie de pòdcasts donen a conèixer l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida

Conduïts per la periodista Mariví Chacón, la seva emissió s’inscriu en la celebració del Centenari de l’emblemàtic centre hospitalari

A partir d’avui, dijous, 17 de novembre, en les plataformes Speaker, Spotify, Google Podcast i iVox, estan disponibles els primers programes del nou canal de pòdcasts en el següent enllaç: https://open.spotify.com/show/4sqgRC8BoVsBmXb6e1EkVR.

Conduïts per la periodista Mariví Chacón, estan dedicats al Centenari de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida. Els pòdcasts, en format entrevista o tertúlia, reuniran persones  que d’una manera o una altra estan o han estat molt lligades a la història i al desenvolupament de l’hospital.

Ja teniu disponible el pòdcast on es presenta la celebració del centenari tot parlant de la història de l’Hospital i de la seva funció actual, cabdal dins del panorama hospitalari de Lleida,  pòdcasts sobre la Salut Mental i Addicions, anècdotes molt il·lustratives sobre la Salut Mental en els seus inicis i de com aquest servei s’ha anat modernitzant posant sempre a la persona atesa en el centre.

Aviat disposareu de pòdcasts on es parlarà de la tasca de la infermeria, el treball social i l’assistència en diferents especialitats mèdiques, entre d’altres temes.

Fins al maig podreu gaudir d’una desena de programes amb la ferma voluntat de continuïtat, perquè la celebració del centenari sigui el tret de sortida d’un canal específic en temes de salut amb mirades diverses i interdisciplinaris.

El centenari

L’elaboració d’aquests pòdcasts és una de les diverses iniciatives que es duran a terme per celebrar el centenari d’aquesta institució: el 1922 es va col·locar la primera pedra de l’edifici actual, ubicat a l’avinguda Rovira Roure. Fins llavors, l’Hospital estava ubicat a l’edifici on ara hi ha l’Institut d’Estudis Ilerdencs, davant de la Catedral Nova de la ciutat. El projecte neix de la necessitat d’adaptar-se a les transformacions i els avenços mèdics de l’època.

Un segle més tard, l’Hospital Universitari de Santa Maria és un centre d’avantguarda, universitari, investigador i amb una oferta sanitària integral, pròxima i de qualitat, i prestada amb criteris d’eficiència i voluntat de servei públic.

La commemoració del seu centenari, que s’inicia el juny de 2022 i finalitzarà el maig de 2023, inclourà, a més d’una sèrie de pòdcasts, l’edició d’un llibre commemoratiu, un documental, elements expositius, xarxes socials pròpies, l’elaboració d’una web i actes de celebració.