L’Ajuntament de Lleida ha distingit 33 empreses i organitzacions de Lleida per la seva atenció i sensibilitat vers les entitats del Tercer Sector, entre elles, l’Hospital Universitari de Santa Maria.

L’acte de lliurament dels diplomes va tenir lloc dimarts 21 de gener a l’Auditori Municipal Enric Granados, amb la presència de les entitats que van proposar les empreses que hi van ser reconegudes. S’organitza al voltant del Dia Mundial de la Justícia Social que se celebra cada 20 de febrer.  Enguany és la 10a edició d’aquest esdeveniment que fomenta la corresponsabilitat i el compromís social.

L’Hospital Universitari de Santa Maria ha estat un dels guardonats, com també l’hospital Universitari Arnau de Vilanova. Ambdós centres han estat reconeguts per la donació de material informàtic, material sanitari i altres ajuts al Banc de Recursos.

L’acte pretén donar visibilitat al treball que el teixit empresarial fa per la comunitat i per atendre les necessitats en l’atenció a les persones.  El reconeixement a l’acció social i solidària a Lleida és una iniciativa impulsada per la Paeria per distingir aquelles empreses, organismes i entitats que durant l’any anterior han demostrat una atenció i sensibilitat especial a les demandes que es donen a la societat i que es cobreixen a través del tercer sector, d’entitats d’acció social, de solidaritat, de cooperació i de desenvolupament.  

El reconeixement es fa a través de les propostes que fan les mateixes entitats de Lleida, que, en aquest cas durant el 2022, han rebut ajut d’alguna empresa que els ha permès endegar accions i/o projectes perquè pugui ser una acció reconeguda públicament. La col·laboració es pot materialitzar de diverses formes: amb aportacions econòmiques, de mitjans, amb voluntariat, dedicant unes hores de l’empresa a realitzar activitats concretes a l’entitat, insercions laborals, etc.   Per això, es vol destacar aquest esforç i dedicació que repercuteix en el valor del sector empresarial lleidatà.