Amb motiu del seu centenari, l’Hospital Universitari Santa Maria, ha produït un documental sobre la històrica del centre. L’obra,  “100 anys al vostre costat”, repassa en un relat coral el passat, des dels inicis, i el present de l’Hospital Universitari Santa Maria a través dels personatges que han anat traçant i que protagonitzaran en un futur la seva història.

La pel·lícula revisa els orígens del centre hospitalari però també el seu dia a dia en connexió amb l’entorn, la ciutat, la societat lleidatana, la seva missió i els seus valors, juntament amb els reptes de futur que en aquest moment es presenten. Però, sobretot, com la resta d’accions en el marc del centenari, el documental vol ser un homenatge a tots els professionals que han prestat i presten serveis a l’històric i emblemàtic hospital.

El documental, que es pot veure gratuïtament al canal de Youtube de Gestió de Serveis Sanitaris, s’ha estrenat el dia 5 d’octubre, coincidint amb l’acte de cloenda del centenari que s’ha celebrat a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.